Jame Kärki

Työurani

Olen tehnyt pitkän työrupeaman ihmisten elämää ja hyvinvointia tukevissa tehtävissä ja rooleissa. Työnkuviini on kuulunut myös auttaminen kriisitilanteissa ja elämäntilanteiden hallinnassa. Työni on pitänyt sisällään paljon ihmisen kärsimyksen kohtaamista. Työskentelin näissä tehtävissä 10 vuotta myös Norjassa.

Koulutustaustaltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri.

Jame

Jos työurani on pitänyt sisällään paljon tuskan kohtaamista, en siltä itsekään ole tietenkään välttynyt – onneksi! Henkisen heräämisen, kasvun ja valmentamisen kannalta, merkittävin opettajani on ollut oma – taakse jäänyt – kärsimykseni.

 

Jame ja Toivon Tuuli

Nyt kaikki näyttää kirkkaalta ja yksinkertaiselta. Olen. Elämä on. Kaikki on, niin kuin on. Elämä on hyvä.

Tätä edelsi kuitenkin pitkä prosessi, jossa vuosien mittaan kahlasin paljon erilaista kirjallisuutta ja erilaisia seminaareja. Nyt tiedän, että ne eivät ole ratkaisu. Mielen toiminta, ajatukset sekoittavat meidät. Se ei viimekädessä auta, että täytämme mielemme erilaisilla mielen sisällöillä. Mieli tekee sitä, mitä mieli tekee. Mieli tekee joka tapauksessa asioista monimutkaisia ja ongelmallisia.

Kun mielen ja ajatusten harha on ohitettu, elämä on hyvää, harmonista, ongelmatonta. Elämässä on toki edelleen haasteita, mutta mielen tuottamat ”ongelmat” ovat poissa.

Edellä kuvatun läpikäyneenä, halusin tarjota sinulle kaiken oppimani käyttöösi ja avuksesi. Näin syntyi Toivon Tuuli. Koen, että ”Toivo” on mielen tasoa syvempi sydämen ja sielun kaipaus. ”Tuuli” puhdistaa ja ennakoi muutosta.