Jame 

Työurani

Olen tehnyt pitkän työrupeaman erilaisissa lasten, vanhempien, perheiden ja yksilöiden elämää ja hyvinvointia tukevissa tehtävissä ja rooleissa. Työni on pitänyt sisällään paljon ihmisen ahdistuksen ja kärsimyksen kohtaamista. Työskentelin näissä tehtävissä 10 vuotta myös Norjassa.

Koulutustaustaltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri.

Jame

Jos työurani on pitänyt sisällään paljon tuskan kohtaamista, en siltä itsekään ole tietenkään välttynyt – onneksi! Henkisen heräämisen, kasvun ja valmentamisen kannalta, merkittävin opettajani on ollut oma – taakse jäänyt – ahdistukseni ja kärsimykseni.

Jame ja harrastukset

Musiikki ja liikunta on minulle tärkeää. Soitan rumpuja bändissä. Tykkään hölkätä luonnossa ja kuntosalillakin käyn muutaman kerran viikossa.

 

Jame ja Toivon Tuuli

Nyt kaikki näyttää kirkkaalta ja yksinkertaiselta. Olen. Elämä on. Kaikki on – niin kuin on. Elämä on hyvä, elämä haluaa meille hyvää.

Tätä edelsi kuitenkin pitkä prosessi, jossa vuosien mittaan kahlasin paljon erilaista itsehoidon kirjallisuutta ja lukuisia seminaareja. Nyt tiedän, että niilläkin on paikkansa, mutta ne eivät ole ratkaisu ahdistuksesta ja kärsimyksestä vapautumiseen. Mielen toiminta, ajatukset sekoittavat meidät. Se ei viimekädessä auta, että täytämme mielemme erilaisilla mielen sisällöillä. Mieli tekee sitä, mitä mieli tekee. Mieli tekee joka tapauksessa asioista monimutkaisia ja ongelmallisia.

Kun mielen ja ajatusten todellinen luonne on tiedostettu, elämä on hyvää, harmonista, ongelmatonta. Elämässä on toki edelleen haasteita, mutta mielen tuottamilta ”ongelmilta” on hävinnyt voima.

Edellä kuvatun läpikäyneenä, halusin tarjota sinulle kaiken oppimani käyttöösi ja avuksesi. Näin syntyi Toivon Tuuli. Koen, että ”Toivo” on mielen tasoa syvempi sydämen ja sielun kaipaus. ”Tuuli” puhdistaa ja ennakoi muutosta.