Kysyttyä

Klikkaa kysymystä niin näet siihen liittyvän vastauksen.

Miksi tarjoat valmennuksessasi Vapautuspakettia?

Valmennukseni on tarkoitettu niille, jotka ovat elämän draaman uuvuttamia ja haluavat löytää levon, rauhan, ilon ja todellisen olemuksensa. Näen oikeana, että heille valmennus takaa ”maaliin pääsyn” ja antaa riittävät avaimet jatkon suhteen. 

Mistä voin olla varma, että olen tässä hetkessä? Mielestäni tajuan asian, mutta mitään ihmeellistä ei tapahdu?

Tässä hetkessä olemisessa huomaa ensimmäisenä ongelmien poissaolon. Siksi sen voi tuntea myös kevyempänä olemisena. Spontaani ilo pääsee myös helpommin esiin, kun et ohjaudu mielestäsi käsin. Tässä joitakin asioita, joita ensivaiheessa voit tiedostaa. Tässä hetkessä olemisen vahvistuessa, todella monia myönteisiä asioita alkaa hiljalleen nousta esiin. Valmennukseni avulla löydät tämän hetken.

Onko henkinen valmennus jotain ”huuhaata”?

Mikset ottaisi selvää siitä?  Mieli (ego) tykkää pysyä tutussa ja turvallisessa ja voi siksi kokea jotkut asiat sitä uhkaavaksi, esimerkiksi ”huuhaaksi”. Näen, että henkisen valmennuksen avulla ”huuhaa” ja turha kärsiminen vähenee huomattavasti elämästä.

Haluaisin muuttua, mutta minua myös pelottaa muutos. Voiko pelkoni estää muutoksen?

Pelko on luonnollinen tunne ja reaktio tuntemattoman äärellä. Valmennukseni tehtävä on auttaa sinua löytämään sinussa oleva vapaus, valo, kirkkaus, rohkeus, ilo, levollisuus ja rakkaus – sillä muun muassa näistä sinä koostut ja näitä sinä olet. Henkisen valmennuksen avulla voit siis löytää todellisen luontosi ja olemuksesi – selkeän ja kirkkaan ”sinän”. Tällä on merkittäviä vaikutuksia elämääsi, mutta tulet kohtaamaan muutokset levollisuudella ja ilolla – kuinka muutenkaan!

Lupaat myönteisen muutoksen, mihin lupauksesi perustuu?

Tarjoan tämän muotoista henkistä valmennusta ainoana Suomessa. Olen itse läpikäynyt ja läpielänyt jokaisen askeleen – myös ne tärkeät ”harha-askeleet” – ja tästä on muotoutunut henkisen valmennukseni konsepti. Olennaisilta ajattelun-, mielen- ja tietoisuuden osilta olemme samanlaisia ja siksi valmennuskonseptini toimii myös sinulle. Valmennuksessa viitoitan polkua, mutta sinulla tulee olla motivaatio kävellä tuo polku (kanssani).

Onko henkinen valmennus jonkinlaista terapiaa?

Kyllä ja ei! Henkinen valmennus on terapiaa sen klassisessa mielessä, koska sillä on parantavia ja eheyttäviä vaikutuksia. Tarjoamani henkinen valmennus menee tavallaan syvemmälle tai taemmas kuin perinteiset terapiamuodot. Perinteiset terapiamuodot keskittyvät pitkälti menneisyyteesi ja löytämään mielen tason ratkaisuja mielen tuottamiin ongelmiin. Tällä on perusteltu aikansa ja paikkansa monen kohdalla. Tarjoamani henkisen valmennuksen näkökulmasta, mielen pienessä ja rajoittuneessa boksissa myllertäminen ja uudelleenjärjestely ei ole ratkaisu, jos kaipaat syvempää rauhaa ja onnellisuutta ja jos haluat tiedostaa todellisen olemuksesi. Henkisen valmennuksen myötä voit nähdä mielen, ajattelun ja ajatusten todellisen luonteen ja ottaa tervehdyttävää etäisyyttä ajatuksiin ja ajatteluun. Löydät ennen kokemattoman, mutta aina sinussa olleen rauhan ja vapauden ajatusten takaa. Silti voit käyttää ajattelun työkalua, kun tarvitset sitä – itseasiassa terävämpänä ja luovempana kuin aikaisemmin. Henkisen valmennuksen terveyshyödyt ovat laajat. Katsotko näitä tarkemmin etusivulta, johon olen tärkeimpiä terveyshyötyjä eritellyt.

Onko henkisessä valmennuksessa jotain uskonnollista?

Henkinen valmennukseni ei liity mihinkään tiettyyn uskontoon. Et tarvitse uskonnollisia tekstejä tai uskomuksia ymmärtääksesi henkisyyttä tai henkistä valmennusta.

Mitä on henkisyys?

Jos etsit onnellisuutta itsesi ulkopuolelta, olet odotusten ja pettymysten vuoristoradassa. Kun olet tarpeeksi tätä vuoristorataa kokenut, saatat todeta, että olet hukassa ja neuvoton – ja juuri tuossa hetkessä olet löytämässä sen tärkeimmän. Kun et enää tiedä, se jokin joka todellakin tietää, saattaa herätä sinussa. Niin kauan, kun olemme samaistuneita ajatuksiimme ja ajattelusta lähteviin uskomuksiin, pysymme varsin pieninä (omassa mielessä ja omasta mielestämme suurina) ja ahdistuneina. Sinulla ei ole elämää, olet elämä ja osa suurempaa kokonaisuutta. Kun koet tämän, vaikka vain muutamien sekuntien ajan henkisen valmennuksen aikana, tiedostat mitä henkisyys on. Mieli ei ymmärrä tätä! Älä hämmenny tästä, sanat pyrkivät vain osoittamaan jonnekin jota ne eivät voi kuvata!

Tapahtuuko henkisessä valmennuksessa jotain pelottavaa tai yliluonnollista?

Ei tapahdu! Saatat kokea rauhaa, hyvä oloa ja rakkautta, kun koet vahvaa läsnäoloa ja olet yhtä kaiken kanssa. Tämä – paluu luonnolliseen –  saattaa tuntua oudolta ensimmäisinä kertoina. Kun olet pysyvämmin tässä hetkessä, pelottavinta on luisua takaisin ”vanhaan tilaan”: ajatusten dominoimaan sekopäiseen tilaan.

Kuvaat, että ajattelu ja ajatukset saavat meidät levottomaksi ja ahdistuneeksi. Voiko ajattelun pysäyttää?

Tämä on totta! Varmasti moni on yrittänyt, mutta tuskinpa kukaan on onnistunut pysäyttämään ajattelua pysyvästi. Se ei ole tarpeenkaan. Riittää kun tiedostaa ajatusten ja ajattelun todellisen luonteen. Kun et ole enää samaistunut ajatuksiisi, ajattelu on kuin kätesi, käytät niitä tarvittaessa erilaisiin tarkoituksiin tässä hetkessä. Kädetkään eivät hae pakonomaisesti ja jatkuvasti jotain näprättävää. Ajatukset eivät niinkään ole ongelma, vaan niihin uskominen.

Mistä tiedän, että henkinen valmennus tuottaa tuloksia?

Siitä, että sinä vain tiedät ja kysymys osoittautuu tarpeettomaksi! Alat voida paremmin ja paremmin. Koet enemmän iloa, harmoniaa, keveyttä ja vapautta. Useimmilla tämä tapahtuu vähitellen. Ympärilläsi olevat läheiset ihmiset aistivat joskus nopeammin, herkemmin ja selkeämmin sinussa tapahtuvaa myönteistä muutosta.

Miten nopeasti henkinen valmennus voi tuoda helpotusta olooni?

Tähän vaikuttaa se, kuinka valmis ja vastaanottavainen olet. Oletko riittävästi käynyt läpi elämän tuskaista vuoristorataa ja olet todella valmis muutokseen – henkiseen matkaan sisään päin? Jos olet valmis, henkinen valmennus voi auttaa sinua nopeastikin.

Kuinka paljon tapaamisia tarvitaan muutokseen?

Katsotko edellisen kysymyksen vastauksen. On hyvä varautua noin vuoden prosessiin. Vapautuspaketti sisältää riittävästi tapaamisia ja sen aikana koet elämäsi suurimman muutoksen. Kun koet ensimmäiset uudet välähdykset hyvästä olosta, motivaatio ja tie jatkolle asettuu usein saman tien. Talviaikana viikko tai kaksi etelässä on mukavaa ja virkistävää. Samalla investoinnilla voit muuttaa loppuelämäsi. Ehkä valitset molemmat!

Miten voin hyödyntää henkistä valmennusta työssäni?

Kun läsnäolo on vahvistunut sinussa, olet rauhallinen ja hyvinvoiva, empaattinen ja ei-tuomitseva, ajattelun työkalusi kykenee tavoittamaan täysin, kokonaisvaltaisesti ja luovuudella varustettuna käsillä olevan tehtävän, ilman että ajatusten kakofonia häiritsee sitä. Tästä tilasta ei voi syntyä muuta kuin hyvää – eihän?

Miten henkinen valmennus vaikuttaa elämässäni?

Aikaisemmissa vastauksissa olen sivunnut tätä. Elämästäsi tulee yksinkertaisempaa, levollisempaa, keveämpää, rakkaudentäyteisempää ja harmonisempaa. Koet, että et ole enää yksinäinen sirpale maailmankaikkeudessa vaan yhtä jonkin suuremman kanssa. Koet rauhaa ja varmuutta, joka ei ole mielen tarinan tuottamaa. Koet useammin kiitollisuutta.

Onko henkisellä valmennuksella joitakin negatiivisia vaikutuksia?

Negatiivinen ja positiivinen ovat vain mielessä olevia määreitä ja niihin liittyviä tarinoita. Todellisuus vain on, minä olen, sinä olet.  Voimme käsitellä näitä kysymyksiä vain vallitsevan kielen käytön kautta, joten ymmärrän toki kysymyksesi: henkisellä valmennuksella ei ole muita kuin myönteisiä vaikutuksia. Sinussa tapahtuva muutos saattaa aluksi hämmentää puolisoasi tai läheisiäsi, jos he eivät ymmärrä mitä sinussa tapahtuu. Puolisosi tai läheisesi (heidän ego) voi kokea uhkaavana tai pelottavana sinussa vahvistuneen rauhan ja hyvinvoinnin – lisääntyneen riippumattomuuden. Puolisosi tai läheisesi rakkaus sinua kohtaan, toivoo tietenkin sinulle vain hyvää!

Jos sinulla on kysymys tarjoamaani palveluun liittyen, otathan yhteyttä sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella. Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin! Luvallasi julkaisen kysymyksesi ja vastaukseni tällä sivulla. Kuten edellä, en julkaise kysymyksen lähettäjästä tai valmennustilanteessa nousseen kysymyksen esittäjästä mitään tietoja.