Kysyttyä

Klikkaa kysymystä niin näet siihen liittyvän vastauksen.

Mistä voin olla varma, että olen tässä hetkessä? Mielestäni tajuan asian, mutta mitään ihmeellistä ei tapahdu?

Tässä hetkessä olemisessa huomaa ensimmäisenä ongelmien poissaolon. Siksi sen voi tuntea myös kevyempänä olemisena. Valmennukseni avulla löydät tämän hetken.

Onko henkinen valmennus jotain ”huuhaata”?

Mikset ottaisi selvää siitä?  Mieli (ego) tykkää pysyä tutussa ja turvallisessa ja voi siksi kokea jotkut asiat sitä uhkaavaksi, esimerkiksi ”huuhaaksi”. Olen itseni ja monen asiakkaani kohdalla nähnyt sekä kokenut, että henkisen valmennuksen avulla ”huuhaa” ja turha kärsiminen vähenee huomattavasti elämästä.

Haluaisin muuttua, mutta minua myös pelottaa muutos. Voiko pelkoni estää muutoksen?

Pelko on luonnollinen tunne ja reaktio tuntemattoman äärellä. Valmennukseni tehtävä on auttaa sinua löytämään sinussa oleva vapaus, valo, kirkkaus, rohkeus, ilo, levollisuus ja rakkaus – sillä muun muassa näistä sinä koostut ja näitä sinä olet. 

Lupaat myönteisen muutoksen, mihin lupauksesi perustuu?

Tarjoan tämän muotoista henkistä valmennusta ainoana Suomessa. Olen itse läpikäynyt ja läpielänyt jokaisen askeleen – myös ne tärkeät ”harha-askeleet” – ja tästä on muotoutunut henkisen valmennukseni konsepti. 

Onko henkinen valmennus jonkinlaista terapiaa?

Kyllä ja ei! Henkinen valmennus on terapiaa sen klassisessa mielessä, koska sillä on parantavia ja eheyttäviä vaikutuksia. Tarjoamani henkinen valmennus menee tavallaan syvemmälle tai taemmas kuin perinteiset terapiamuodot. Perinteiset terapiamuodot keskittyvät pitkälti menneisyyteesi ja löytämään mielen tason ratkaisuja mielen tuottamiin ongelmiin. Tällä voi olla perusteltu aikansa ja paikkansa joillekin. Tarjoamani henkisen valmennuksen näkökulmasta, mielen pienessä ja rajoittuneessa boksissa myllertäminen ja uudelleenjärjestely ei ole ratkaisu, jos kaipaat syvempää rauhaa ja onnellisuutta ja jos haluat tiedostaa todellisen olemuksesi. 

Onko henkisessä valmennuksessa jotain uskonnollista?

Henkinen valmennukseni ei liity mihinkään tiettyyn uskontoon. Et tarvitse uskonnollisia tekstejä tai uskomuksia ymmärtääksesi henkisyyttä tai henkistä valmennusta.

Mitä on henkisyys?

Jos etsit onnellisuutta itsesi ulkopuolelta, olet odotusten ja pettymysten vuoristoradassa. Kun olet tarpeeksi tätä vuoristorataa kokenut, saatat todeta, että olet hukassa ja neuvoton – ja juuri tuossa hetkessä olet löytämässä sen tärkeimmän. Kun et enää tiedä, se jokin joka todellakin tietää, saattaa herätä sinussa. Niin kauan, kun olemme samaistuneita ajatuksiimme ja ajattelusta lähteviin uskomuksiin, olemme hukassa ja mielemme vankeja.

Tapahtuuko henkisessä valmennuksessa jotain pelottavaa tai yliluonnollista?

Ei tapahdu! Saatat kokea rauhaa, hyvä oloa ja rakkautta, kun koet vahvaa läsnäoloa ja olet yhtä kaiken kanssa. Tämä – paluu luonnolliseen –  saattaa tuntua oudolta ensimmäisinä kertoina. Kun olet pysyvämmin tässä hetkessä, pelottavinta on luisua takaisin ”vanhaan tilaan”: ajatusten dominoimaan sekopäiseen tilaan.

Kuvaat, että ajattelu ja ajatukset saavat meidät levottomaksi ja ahdistuneeksi. Voiko ajattelun pysäyttää?

Tämä on totta! Varmasti moni on yrittänyt, mutta tuskinpa kukaan on onnistunut pysäyttämään ajattelua pysyvästi. Se ei ole tarpeenkaan. Riittää kun tiedostaa ajatusten ja ajattelun todellisen luonteen. Kun et ole enää samaistunut ajatuksiisi, ajattelu on kuin kätesi, käytät niitä tarvittaessa erilaisiin tarkoituksiin tässä hetkessä. Kädetkään eivät hae pakonomaisesti ja jatkuvasti jotain näprättävää. Ajatukset eivät niinkään ole ongelma, vaan niihin uskominen.

Mistä tiedän, että henkinen valmennus tuottaa tuloksia?

Siitä, että sinä vain tiedät ja kysymys osoittautuu tarpeettomaksi! Alat voida paremmin ja paremmin. Koet enemmän iloa, harmoniaa, keveyttä ja vapautta. Useimmilla tämä tapahtuu vähitellen. Ympärilläsi olevat läheiset ihmiset aistivat joskus nopeammin, herkemmin ja selkeämmin sinussa tapahtuvaa myönteistä muutosta.

Miten nopeasti henkinen valmennus voi tuoda helpotusta olooni?

Tähän vaikuttaa se, kuinka valmis ja vastaanottavainen olet. Oletko riittävästi käynyt läpi elämän tuskaista vuoristorataa ja olet todella valmis muutokseen – henkiseen matkaan sisään päin? Jos olet valmis, henkinen valmennus voi auttaa sinua nopeastikin.

Miten voin hyödyntää henkistä valmennusta työssäni?

Kun läsnäolo on vahvistunut sinussa, olet rauhallinen ja hyvinvoiva, empaattinen ja ei-tuomitseva, ajattelun työkalusi kykenee tavoittamaan täysin, kokonaisvaltaisesti ja luovuudella varustettuna käsillä olevan tehtävän, ilman että ajatusten kakofonia häiritsee sitä. Tästä tilasta ei voi syntyä muuta kuin hyvää – eihän?

Miten henkinen valmennus vaikuttaa elämässäni?

Aikaisemmissa vastauksissa olen sivunnut tätä. Elämästäsi tulee yksinkertaisempaa, levollisempaa, keveämpää, rakkaudentäyteisempää ja harmonisempaa. Koet, että et ole enää yksinäinen sirpale maailmankaikkeudessa vaan yhtä jonkin suuremman kanssa. Koet rauhaa ja varmuutta, joka ei ole mielen tarinan tuottamaa. Koet useammin kiitollisuutta.

Onko henkisellä valmennuksella joitakin negatiivisia vaikutuksia?

Sinun näkökulmasta valmennuksella on vain myönteisiä vaikutuksia. Muutoksia tapahtuu, koska et enää syty draamasta ja olet löytänyt oman aidon olemuksesi. Nyt aistit selkeästi sen, mikä resonoi sinulle, minkä kanssa haluat olla tekemisissä ja mikä on suuntasi.

Jos sinulla on kysymys tarjoamaani palveluun liittyen, otathan yhteyttä sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella. Vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiin! Luvallasi julkaisen kysymyksesi ja vastaukseni tällä sivulla. Kuten edellä, en julkaise kysymyksen lähettäjästä tai valmennustilanteessa nousseen kysymyksen esittäjästä mitään tietoja.